Wat is het verschil tussen Medium, Firm en Extra Firm? - Nilson (2024)

FAQ

Hieronder vindt u vragen die wij regelmatig van klanten krijgen. Kunt u uw antwoord niet vinden? Neem contact op en stel uw vraag!

Heeft u een vraag?

Algemeen

Hoe lang is de levertijd?

De levertijd van producten uit de Nilson collectie is 8 weken. Voor sommige artikelen geldt een kortere levertijd.

Wat is het verschil tussen Medium, Firm en Extra Firm?

De stevigheid van de matrassen wordt bepaald door de veren die zijn gebruikt in de matrassen. De stevigheid van de veren wordt bepaald door de dikte van de veren. Welke matras u het beste kunt kiezen hangt af van uw gewicht, lengte en uw persoonlijke voorkeur. Als richtlijn hanteren we de volgende categorieën: tot 75 kg: Medium, van 70 - 90 kg Firm, boven 90 kg Extra Firm.

Wat is de levensduur van een bed?

Hoelang een bed meegaat hangt af van de materialen die gebruikt zijn in het bed. Over het algemeen gaat een bed dat is opgebouwd uit duurzame (natuurlijke) materialen langer mee dan een bed dat is opgebouwd uit moderne materialen. Een Nilson-bed met natuurlijke materialen gaat normaal gesproken ongeveer 25 jaar mee.

Welke artikelen kunnen op maat gemaakt worden?

Alle producten uit de Nilson-collectie kunnen op maat gemaakt worden. Daarnaast kunt u bij Nilson terecht voor een eigen ontwerp.

Welke hoofdborden kunnen worden voorzien van verlichting?

Alle hoofdborden kunnen worden voorzien van verlichting en schakelaars. Het hoofdbord zal in sommige gevallen wel aangepast moeten worden. Neem voor specifiekere informatie omtrent de verlichting in hoofdborden contact met ons op.

Wat is de prijs van een Nilson bed?

De prijs van een Nilson bed hangt af van de afmeting, de gebruikte materialen en de uitvoering. Zo is een bed met natuurlijke materialen kostbaarder dan een bed met moderne materialen. Voor meer informatie adviseren we u om contact met ons op te nemen.

Hoe lang heb ik garantie op een Nilson-bed?

Uw aankoopbon is tevens garantiebewijs. Wij bieden tien jaar garantie op veer- en framebreuk. Drie jaar aflopende garantie op overige onderdelen, met uitzondering van stof en leer.

Onderhoud en Gebruik bed/matras

Hoe lang duurt het voordat ik aan mijn nieuwe bed/matras gewend ben?

Geef uzelf enkele maanden de tijd om te wennen aan uw nieuwe slaapcomfort zoals matras, dekbed en kussen.

Hoe vaak moet ik mijn (top)matras keren?

Keer matras en topmatras elk kwartaal om. Zo worden ze gelijkmatig belast en krijgen materialen kans om zich te herstellen. Houd er bij het keren van uw matras rekening mee dat het hoofdeinde altijd op de plek van het hoofdeinde blijft. Dit in verband met de schouderzone die verwerkt is in het matras. Zorg daarnaast voor goede ventilatie in de slaapkamer. Natuurlijke materialen in de (top)matras worden na verloop van tijd platter en vormen ligplekken. Dit is een eigenschap van deze materialen.

Hoe reinig ik het hoofdbord/bed bekleed met stof of leer?

De meeste materialen moeten professioneel gereinigd worden. Neem vooraf contact op met Nilson voor het juiste advies.

Hoe reinig ik een hoofdbord/bed van hout?

Hout kan worden gereinigd met een zachte, licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen.

Daarna met een droge doek afnemen.

Hoe onderhoud ik mijn dekbed en hoofdkussen?

Uw dekbed en hoofdkussen kunt u het beste dagelijks opschudden en regelmatig luchten.

Na het slapen het dekbed enige tijd teruggeslagen laten liggen, zodat bed en dekbed kunnen ventileren. Voor reiniging zie label aan het product.

Onderhoud bedlinnen

Moet ik het bedlinnen wassen voordat ik het gebruik?

Wij adviseren u het bedlinnen te wassen voordat u het gebruikt. Na het wassen zal de stof beter ‘ademen’ bovendien wordt tijdens het wassen de krimp verwijderd uit de stof en zullen de artikelen perfect passen.

Hoe moet ik het bedlinnen wassen?

Kijk voor de was-instructies op het etiket met wasvoorschriften. Haal na het wassen de artikelen zo snel mogelijk uit de machine. Wanneer u gebruikmaakt van een droger adviseren wij een kort programma zodat de artikelen niet volledig droog zijn. Daarna kunt u ze nog even ophangen om verder te drogen, zo gaat de stof minder kreuken en blijft langer mooi. Door de hoge warmte en beweging in de droogtrommel worden de katoenvezels afgebroken, wat de duurzaam­heid van de stof vermindert.

Gebruik een kwalitatief wasmiddel, zonder optisch bleekmiddel en zeker zonder chloor. Wij raden het gebruik van vloeibaar wasmiddel aan om vlekken te voorkomen. Als het water kalkrijk is, raden we het gebruik van een anti-kalkmiddel aan, vooral voor donkere kleuren. Gebruik van een wasverzachter wordt afgeraden.

Hoe behandel ik vlekken in het bedlinnen?

Het belangrijkste in geval van vlekken, is deze zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe langer de vlek in de stof zit, hoe moeilijker te verwijderen. De vlekken moeten verwijderd worden met koud water. De artikelen pas wassen wanneer de vlek verwijderd is, zeker bij bloedvlekken. Indien men een bevlekt artikel met warm water wast en/of strijkt, wordt de vlek gefixeerd en kan deze niet meer worden verwijderd.

Strijken

Wij adviseren het bedlinnen (licht) vochtig te strijken, met name stoffen van 100% linnen. Voor een perfect resultaat, kunt u na het opmaken van het bed, het linnen wat vochtig maken met een plantenspuit (met schoon water). Wanneer de stof opdroogt, heeft u perfect glad bedlinnen.

Webshop

Hoe lang is de levertijd?

De levertijd van producten uit de Nilson webshop verschilt per product. De meeste producten uit onze webshop worden binnen drie werkdagen bij u geleverd, tenzij de levertijd anders vermeld staat bij het product. Zodra u de order heeft geplaatst en de betaling ontvangen is, zullen wij uw order verzamelen en verpakken en aan u opsturen. Als uw bestelling op voorraad is, kunt u het pakket binnen drie werkdagen verwachten.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U kunt de meeste nieuwe, ongeopende artikelen binnen 14 dagen na levering retourneren voor een volledige terugbetaling. Het product dient met alle geleverde toebehoren en in de originele verpakking te worden geretourneerd aan Nilson.

Retouren zijn niet mogelijk op producten die speciaal voor u zijn gemaakt.

Showroom

Maak nu een afspraak

Wat kan ik verwachten?

U bent altijd welkom in onze showroom voor inspiratie. Wilt u vrijblijvend een uitgebreid slaapadvies in ons SleepLab en een offerte ontvangen? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. Wilt u dezelfde dag nog langskomen? Bel dan +31 33 303 9850

U bent altijd welkom in onze showroom voor inspiratie. Wilt u vrijblijvend een uitgebreid slaapadvies in ons SleepLab en een offerte ontvangen? Dan raden wij u aan om een afspraak te maken. Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op om de afspraak te bevestigen. Wilt u dezelfde dag nog langskomen? Bel dan +31 33 303 9850

Downloads

Download en bekijk onze brochure

Voer uw naam en e-mailadres in en ontvang onze inspirerende brochure binnen een paar minuten in uw mailbox.

Wat is het verschil tussen Medium, Firm en Extra Firm? - Nilson (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6207

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.