Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (2024)

Er gaat niets boven het knallen van heerlijke, knapperige stukjes popcorn in je mond zoals…popcorn, tijdens een film. En er zijn zoveel heerlijke manieren om deze heerlijke snack te eten: gedrenkt in boter, besprenkeld met voedingsgist, of zelfs als ketelmaïs voor een zoete en hartige traktatie. But…is popcorn glutenvrij?

eerste dingen eerst, hier is een opfriscursus over gluten: “Het is de collectieve term voor de eiwitten gevonden in de granen tarwe, rogge en gerst en hun verschillende vormen. Het is vooral bekend om het geven van gebakjes hun deegachtige, elastische structuur, ” zegt Kris Sollid, RD, senior director bij de International Food Information Council Foundation. Naast brood, wordt gluten gevonden in bepaalde voedingsmiddelen als verdikkingsmiddel of smaakversterker. En helaas valt verpakte popcorn soms in die categorie.

deze inhoud wordt geïmporteerd uit {embed-name}. U kunt dezelfde inhoud in een ander formaat vinden, of u kunt meer informatie vinden op hun website.

wacht, dus, is popcorn glutenvrij?

maïs en popcorn, met inbegrip van de pitten, zijn van nature volledig glutenvrij. Maar dat betekent niet dat alle popcorns eerlijk spel zijn voor glutenvrije lijners. “Gluten zijn soms te vinden in voedingsmiddelen die je niet zou verwachten, dus lees altijd voedseletiketten”, zegt Sollid. En popcorn is zo ‘ n voedsel dat je twee keer moet controleren.

“bepaalde toppings en kruidenmixen op verpakte popcorn kunnen glutenbevattende ingrediënten bevatten, zoals gemodificeerd voedselzetmeel, dat kan worden gemaakt van tarwe,” zegt Sollid, zoals BBQ-of buffelaroma. Plus, alles met een synthetische vleessmaak (denk: imitatie spek) kan worden gemaakt met seitan (dat wil zeggen tarwegluten), voegt hij eraan toe. Dus lees de labels zorgvuldig.

” maar voor het grootste deel, als tarwe, gerst, rogge of mout niet specifiek zijn opgenomen in de ingrediëntenlijst, bevat het waarschijnlijk geen gluten,” zegt Sollid.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat popcorn glutenvrij is?

om een volledig glutenvrije snack te garanderen, kun je het beste gewone pitten in je eigen magnetron of op je eigen fornuis gooien en vervolgens je eigen toppings toevoegen, zegt Solly.

maar als u kiest voor verpakte popcorn, lees dan de labels zorgvuldig door. Gelukkig heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration het makkelijker dan ooit gemaakt om een glutenvrij product te identificeren. Elk voedsel met een etiket waarop “glutenvrij”, “geen gluten”, “vrij van gluten” of “zonder gluten” staat, moet een glutenhoeveelheid van minder dan 20 delen per miljoen bevatten. Dus, technisch gezien, kan je favoriete popcorn zak een fluistering van gluten bevatten, maar Sollid zegt dat limit veilig is voor de meeste mensen met coeliakie.

als je popcorn Ingrediënt label geen dubieuze ingrediënten lijkt te bevatten (dat wil zeggen, je kijkt alleen naar pitten, boter en zout), en toch nog steeds niet het glutenvrije stempel van goedkeuring bevat, kun je het beste een nieuw merk vinden. Verpakte popcorn kan gevoelig zijn voor kruisbesmetting, wat optreedt wanneer een product resten van een ander product op hetzelfde oppervlak absorbeert.

Als u echt veilig wilt zijn, probeer dan deze gecertificeerde glutenvrije popcorns:

Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (1)

zeezout Popcorn

koken Lightamazon.com

De eenvoudigste recepten smaken vaak het beste, en deze pre-made popcorn met niets anders dan een scheutje koolzaadolie en zeezout krijgt het werk zeker gedaan.

Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (2)

Sweet & Salty Kettle Corn

Angie ‘ s BOOMCHICKAPOPamazon.com

$24.82

deze gecertificeerde glutenvrije traktatie is een geweldige manier om de nostalgische smaken van een kermis te kanaliseren zonder je bank te verlaten.

Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (3)

witte Cheddar Popcorn

SkinnyPopamazon.com

$14.99

krijg je cheddar fix met deze lichte en luchtige popcorn, die volledig glutenvrij is.

Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (4)

Delight Sea Salt Popcorn

Smartfoodamazon.com

deze lichtere versie in Smartfood ‘ s verslavende popcorn lijn is perfect voor het snacken op elk moment van de dag.

maar popcorn bevat maïs gluten…so Wat is de deal?

als je hebt gehoord dat maïs zijn eigen vorm van gluten bevat, niet stress. Het is niet hetzelfde als tarwegluten. Hoewel maïsglutenmeel eetbaar en veilig is voor mensen om te eten—inclusief mensen met coeliakie—wordt het voornamelijk gebruikt voor veevoer en dierenvoeding. Het is het gedroogde residu van het Malen van natte maïs, volgens Solly.

” een klein percentage van de bevolking is allergisch voor maïs en hoewel maïs eiwit bevat, bevat het geen gluten zoals de granen tarwe, gerst en rogge, ” zegt hij.

en over heerlijke snacks gesproken…bekijk Chrissy Teigen smaak – test fun chip smaken:

dus als het erop aankomt, kun je echt niet mis gaan met popcorn tenzij je direct allergisch bent voor maïs. “Gewone popcorn is een gezonde snack waar mensen met coeliakie of glutengevoeligheid van kunnen genieten.”

Bottom line: Popcorn is van nature glutenvrij, maar lees de etiketten goed door als je kiest voor verpakte popcorn.

deze inhoud wordt aangemaakt en onderhouden door een derde partij, en geïmporteerd op deze pagina om gebruikers te helpen hun e-mailadressen op te geven. U kunt meer informatie over deze en soortgelijke inhoud vinden op piano.io

Is Popcorn Glutenvrij? Beste glutenvrije Popcorn merken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 5630

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.